1 adet. : Büyük kavanoz kakaolu fındık kreması ( yada pralin )
500 gr. : Tereyağı ( eritilmiş )
120 gr. : Yoğurt
140 gr. : Sıvıyağ
10 gr. : Kabartma tozu
1400 gr. : Un
Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye aralıklı birer kaşık kakaolu fındık kreması koyup derin dondurucuda donmasını sağlayın.
Hamurunu yapmak için başka bir kapta tereyağı, sıvı yağ ve yoğurdu iyice çırpıp, diğer malzemeler olan pudra şekeri, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
Hamurun dinlenmesi için üzerini streç filmle kaplayın ve 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezelere yapın, düz bir zemin de bu hamurları tek tek incecik açın.
Açtığınız hamurların ortalarına dondurucudan çıkardığınız kakaolu kremadan koyup ve bohça gibi kapatın. Üste gelen fazla hamuru kesip yuvarlayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü hafif pembeleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
Fırında fazla bekletmeyin içindeki fındık kreması koyulaşır akışkan olması için fazla pişirmeyin.
Fırından çıkarıp ılıkken servis edin.

Copyright © 2025 hasanulusoy.tr




