HUMUS
2025-01-25 21:27 Humus, nohut ve tahine limon suyu, sarımsak, tuz, kimyon, kırmızı biber ve zeytinyağı eklenerek yapılan bir Orta Doğu mezesidir. Houmous ve Hummus olarak da yazılıp okunur. Hummus Arapça'da nohut anla...
PASTACILIK
2025-01-21 23:43 İnsanlar ilk ekmeği yapmaya başladıklarında ekmek hamurlarının içine, bal, zeytinyağı, meyve, süt ve sütün üzerinde topladıkları kremayı ekmek hamurunun içine karıştırarak ilk pastayı yaptılar.
GASTROLOPEDİ
2025-01-20 23:49 Aşçılık, pastacılık, gastronomi, reçete yapımı ve menü planlamadan, kırmızı ve beyaz etler, balıklar ve peynir çeşitlerine, çorbalar, ekmekler ve makarnalardan, gıda boyası renk karışımları, pasta dil...
TARÇINLI KURABİYE
2020-04-15 16:30 450 gr: Tereyağ 200 gr : Toz Şeker 640 gr : Un 10 gr : Toz Tarçın Dekor: 150 gr : Toz Şeker 5 gr : Toz Tarçın Tereyağ ve toz şeker birlikte karıştırılır. Bu karışıma un ve toz tarçın eklenir ...